LEUK OM TE BEZOEKEN
Hieronder treft u enige suggesties aan om eens een dagje of een paar uurtjes een bezoekje te brengen aan:
La Bisbal
Can Solivera
Een landgoed met olijfgaarden rond een duizend jaar oude boerderij, waar de beste kwaliteit olijfolie wordt gemaakt door Nederlanders. Hier wordt gewerkt volgens traditionele kweek-, snoei- en oogstmethoden. Men legt zich hier toe op het produceren van virgen extra olijfolie, gemaakt van de "arbequina" een olijvensoort die borg staat voor een fruitige en pittige smaak. De rondleiding bestaat uit een wandeling door de olijfgaard met uitleg over het landgoed en de olijventeelt, een bezoek aan de productieruimten en aan de boerderij voor een videopresentatie en een proeverij. En olijfolie kopen kan natuurlijk ook.
Platja d'Aro
Hier kunt U genieten van verschillende atracties zoals: golfzwembad, snelle rivieren, glijbanen, kamikazes en de fantastische zachte vier-banen. Een geheel van atracties georienteerd zowel voor kinder-publiek als voor volwassenen. Het park is de perfecte plaats om een paar onvergetelijke uren door te brengen met kinderen, familie en vrienden. U zult de meest geschikte diensten aantreffen, zoals  restauranten, creperia, picniczone of pijnboomgebieden waar U zich kunt ontspannen en genieten van een prachtige omgeving.
Pals
Een erg leuk uitje aan de Costa Brava voor zowel kinderen als ouderen met een beetje lef. Er zijn vijf tracks uitgezet, variërend van redelijk eenvoudig voor kleinere kinderen vanaf 3 jaar oud tot een uitdagende track die zich hoog tussen de bomen door begeeft. Alles ziet er pico bello uit, het personeel is erg aardig en behulpzaam, je krijgt echt het idee dat er veel belang gehecht wordt aan de veiligheid van de bezoeker.Iedereen is voortdurend dubbel gezekerd met modern en goed onderhouden materiaal.

Palafrugell
Vins y licors Grau
Dit bedrijf is een familiale onderneming die teruggaat tot het midden van de twintigste eeuw. Het werd opgericht in 1951 door Miquel Grau. Het bleef groeien in de jaren negentig, om een belangrijke mijlpaal in het begin van de nieuwe eeuw op te bouwen. Het nieuwe gebouw, gelegen op nš 163, Torroella straat in Palafrugell, heeft een oppervlakte van 15.000 m2, met inbegrip van de gebouwen, tuinen en parkeergelegenheid.
 
De plaats voor het uitzoeken, proeven en kopen van specifieke Spaanse en Catalaanse wijnen.