SPORT
golf
Wij hebben op de meeste banen in de omgeving een mooie korting. Op vijf minuten afstand van onze vakantievilla's in Els Masos de Pals ligt de prachtige golfbaan Golf Platja de Pals in Playa de Pals. een van de mooiste golfbanen van Spanje. Overigens zijn er meerdere prachtige golfbanen in de directe omgeving, zoals Emporda Golf en de 18 holes pitch & putt baan La Gualta vlak bij Torroella de Montgri.
 
tennis
fietsen
duiken
Op minder dan 5 minuten van Mas Tomasi bevindt zich het tennispark van Pals,Club Tennis Pals tevens restaurant. En het schitterende tennispark,Club Tennis Llafranc  is vlakbij de huizen in Tamariu. Beide clubs beschikken ook over padelbanen. 
z

 
De omgeving van Girona is een aantrekkelijk fietsgebied. Fietsers, maar ook race-fietsers en mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. De vrij vlakke routes zijn voor iedereen goed te doen. Maar voor het zwaardere werk zijn de bergen niet ver.
Ook is dit gebied beroemd om de duikmogelijkheden. Een hele goede duikschool Octopus Scuba School, is te vinden in Platja de Pals. De duikschool in Tamariu is Stollis Divebase. In beide scholen kan men een opleiding krijgen of gewoon duikafspraken maken Ook kan men fantastisch snorkelen in het beroemde natuurreservaat van de Medes eilanden.
zeilen / (kite) surfen
paardensport
wandelen / nordic - walking
Het brede strand van Pals heeft een enorme aantrekkingskracht voor de watersporters. Zeilers, windsurfers en vooral veel kitesurfers zijn er te vinden. De verfrissende wind, die meestal 's middags opsteekt, zorgt voor spectaculaire taferelen.
In de directe omgeving bevindt zich de manege  Hipica Begur, gelegen midden in het bos, alwaar de heerlijkste buitenritten (bos en strand) gemaakt kunnen worden onder begeleiding van een ervaren gids. Uiteraard kun je er ook een les boeken.
In de aangrenzende bossen kunnen naar hartelust tochten gemaakt worden. Langs de kust liggen mooi aangelegde paden met prachtige uitzichten over de diverse baaien. Daar vindt men ook bij Calella de Palafrugell mooie botanische tuinen. Een klim naar het kasteel van Torroella de Mongri mag niet ontbreken met mooie vergezichten over de Baix Emporda.